Bilden är ej tillgänglig

Södertälje

Besök Södertälje kommun här.

  • Södertälje bygger 12 000 nya bostäder till 2030, 1 000 per år.

    Från att ha byggt knappt 300 nya bostäder per år så satsar Södertälje. Kommunen har för närvarande runt 95 000 invånare, och förväntas växa till 105 000 invånare år 2025. Detta möter Södertälje i många större och mindre projekt. De största möjligheterna för ökad komplettering av bostäder är de delar av kommunens stadsområden som har en medelhög öppen bebyggelse. Kommunen prioriterar en utveckling av etablerade områden, miljonprogramområden, tyngdpunkter på landsbygden, landsbygden självt, samt nya näringslivsområden.

  • Bostäder på gång

    1 500 av kommunens nya bostäder kommer byggas i stadskärnan, men det finns även ett visst fokus på Hovsjö, Mariekälla, Geneta, Ronna, Weda, Grusåsen, Brunnsäng, Fornhöjden, Östertälje, Södertälje Södra (dvs. området vid pendeltågsstationen Södertälje hamn) samt Södertälje Syd. Längre fram kommer det ske utveckling vid Tvetaleden, till det som kommer bli Tvetastaden.

Responsive image
Förstora bilden genom att klicka på den.