Bilden är ej tillgänglig

Sollentuna

Besök Sollentuna kommun här.

  • Sollentuna når 6 500 nya bostäder till 2025

    Kommunen är en integrerad del av Stockholmsregionen med över 70 000 invånare, och år 2026 förväntas befolkningen uppgå till 85 000 invånare. Stora delar av Sollentuna är del i den regionala stadskärnan Kista-Sollentuna-Häggvik i förslaget för RUFS 2050.

  • Bostäder på gång

    De största projekten i närtid är i Rotebro, södra Häggvik och vid Väsjön i Edsberg – vilka alla kommer utvecklas med runt 4 000 nya bostäder vardera. Här planeras dessutom en linbana mellan Väsjön och Häggvik, där den kommer ansluta till pendeltåget. Utöver det kommer även Tureberg utvecklas, där planeras det för runt 650 nya lägenheter.

Responsive image
Förstora bilden genom att klicka på den.